35. Bilim Aletleri Sempozyumu İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nün Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Tarihi ve Felsefesi Birliği'nin (IUHPST) Bilim Aletleri Komisyonu (Scientific Istruments Commission, SIC) ve İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nün işbirliği ile düzenlenen 35. Bilim Aletleri Sempozyumu 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Sempozyumun bu seneki teması "Doğu ile Batı Arasında Bilim Aletleri" olarak belirlenmişti. 17 ülkeden 71 konuşmacının katıldığı sempozyumla eş zamanlı olarak, Bilim Tarihi Bölümü tarafından hazırlanan Bilginin İzinde: İstanbul Üniversitesi Koleksiyonlarından Bilimsel Aletler, Yazmalar, Baskılar sergisi de II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi'nde ziyaretçilere açıldı. 

Sempozyum boyunca düzenlenen yan etkinliklerde katılımcılar Balat Rum Lisesi, Topkayı Sarayı Müzesi, Koç Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Üniversitesi Astronomi Bölümü Gözlemevi, Kandilli Rasathanesi ve Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret etmişler ve bunların bünyesinde bulunan bilim aletleri koleksiyonlarını incelemişlerdir. 

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgilere www.sic2016.org adresinden ulaşabilirsiniz. Etkinlik boyunca sunulan bildirilerin özetleri için tıklayınız.